De bekende blauwe Shimano-volgwagens zal je vanaf dit jaar ook zien in de Tour de France en alle andere A.S.O.-koersen. Daarmee verdringt het Japanse merk de neutrale assistentie van Mavic.

Om het honderdjarige bestaan extra glans te geven kondigt Shimano met trots een uitgebreid partnerschap aan met de Amaury Sport Organization (ASO). De eigenaar van prestigieuze etappekoersen zoals de Tour de France, de Vuelta, Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné, evenals vooraanstaande eendagklassiekers zoals Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl en Parijs-Tours, en evenementen zoals L'Etape du Tour en Roc d'Azur.

Door de samenwerking zal Shimano zijn 20 jaar ervaring in neutrale assistentie inzetten om alle rijders in de A.S.O.-races, ongeacht welk onderdelenmerk ze gebruiken, te helpen hun fietsen optimaal te laten functioneren. Het iconische blauw van Shimano's neutrale volgauto's zal in alle A.S.O. World Tour-, Continental- en damesraces te zien zijn, waarbij alle wielrenners hulp krijgen om zo snel mogelijk weer verder te kunnen na een val of een mechanisch probleem.

De nieuwe overeenkomst vormt een aanvulling op Shimano's neutrale ondersteuningsprogramma dat ooit begon tijdens de voorjaarsklassiekers, zoals de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, en doorging naar de Vuelta a España, waardoor Shimano al een sterke werkrelatie heeft opgebouwd met ASO. Ook in de Giro d'Italia is de neutrale assistentie van Shimano van de partij. -

Taizo Shimano, Executive Vice President over de overeenkomst: "In het honderdste jaar van ons bestaan zijn we erg enthousiast om een nieuw hoofdstuk in onze sportgeschiedenis te beginnen. Met trots kondigen we een partnerschap aan om de evenementen van de A.S.O. met Shimano's neutrale support te ondersteunen. Dat betekent dat we eersteklas hulp bieden aan renners bij A.S.O.-evenementen om ze weer op de weg te helpen en in de race te krijgen of te houden."

"Het is de rol van Shimano om mensen te inspireren om aan sport te doen en om fietsen optimaal te laten functioneren. De cruciale rol als neutrale assistentie, met name in de meest stresserende wielerwedstrijd - en ook een van 's werelds meest bekeken sportevenementen - stelt ons in staat om precies dat te doen."

"Samenwerken met de A.S.O. geeft Shimano de mogelijkheid om de wielersport nog meer te ondersteunen en atleten te helpen om op het hoogste niveau te presteren."

"Als bedrijf zijn we erg trots op de kwaliteit van het werk dat de duizenden Shimano-dealers wereldwijd uitvoeren. De samenwerking met de A.S.O. is het beste voorbeeld van de service die zij bieden. We hopen niet alleen dat deze samenwerking een nieuwe generatie mensen zal inspireren om vaker de fiets te pakken, maar we hopen ook mensen te inspireren om te vertrouwen op onze kwaliteit."

Yann Le Moënner, Managing Director van Amaury Sport Organization: "We zijn heel blij dat we ons partnerschap hebben verlengd met een speler die zo innovatief is als Shimano. Op al onze professionele- en amateurwielerevenementen samen te werken met een pionier uit de wielerwereld, getuigt van onze toewijding om zowel atleten als wielrenners die bij onze evenementen betrokken zijn, uitstekende ondersteuning te bieden. De innovatie en het consistente kwaliteitsniveau die het merk gedurende zijn 100-jarige bestaan heeft geboden, maken Shimano tot een cruciale speler in de fietswereld en een merk waar we trots op zijn om mee geassocieerd te worden."

Shimano's eerste afspraak met A.S.O. is in Parijs-Nice, dat op zondag 7 maart 2021 van start gaat in Saint-Cyr-l'École, Frankrijk.

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!