Een vervelende blessure voor Rigoberto Uran: de Colombiaan stootte zijn kleine teen aan het bed en liep zo een breukje op, maar van een gedwongen rustpauze wil hij niet weten. Hoe hij dat oplost? Op een ambachtelijke manier ...

Nadat hij thuis zijn teen had gestoten tegen de hoek van het bed en er daarna een breukje was vastgesteld, bleef Rigoberto Uran niet bij de pakken neerzitten. De Colombiaanse klimmer van EF Education-Nippo zette zich met een stift en een mes aan het werk om zijn Sidi-schoen aan te passen, zodat hij kon blijven trainen op zijn Tacx Neo. 

Zijn teen was namelijk opgezwollen en deed serieus pijn, waardoor elke wrijving met de schoen voor een stevige pijnscheut zou zorgen. Hoe hij de aanpassing deed, kan je zien in zijn filmpje op Twitter (zie hieronder).

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.