Alpecin-Fenix krijgt er niet alleen verhuurbedrijf Luxauto bij als sponsor op de Kalas-outfit, maar ook Oakley in de plaats van 100%, het brillenmerk dat met Mathieu van der Poel een belangrijk uithangbord had.

2021 bracht weinig materiaalveranderingen voor de wereldkampioen veldrijden, maar Van der Poel zal wel door een andere bril kijken. Het Amerikaanse Oakley vervangt 100% als brillenleverancier. Op 1 januari stond de Nederlander aan de start van de GP Sven Nys met het Jawbreaker-model en op de ploegfoto draagt hij de Flight Jacket - allebei uitgesproken modellen, net zoals bij zijn vorige sponsor.

Voor het overige zien we geen grote veranderingen. Abus levert de helmen, Kalas de kleding, GripGrab de handschoenen en Shimano de schoenen. Canyon blijft als fietsenfabrikant op post, terwijl Shimano Dura-Ace Di2 voor betrouwbaar schakelgedrag zorgt en Selle Italia voor een comfortabel zadel.

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!