Op zoek naar een sinterklaas- of kerstcadeau voor je kind en nog een stevige berg cash op overschot? Dan hebben wij het ultieme cadeau gevonden: de Specialized Hotwalk Carbon. Deze full-carbon (!) loopfiets is ideaal voor je kind om mee door het huis te scheuren.

Zijn er obstakels op de weg? Geen probleem! Deze 9r carbon fiets weegt maar 2,1 kilo. De carbonsoort die Specialized gebruikt voor deze Hotwalk is dezelfde als die van bepaalde Tarmac-modellen. 

Bij Specialized vonden ze dit project te mooi om aan zich voorbij te laten gaan. Ze vinden dat kinderen dezelfde technologie verdienen als wereldkampioenen wielrennen. Dit minifietsje is niet zomaar een verkleind volwassenmodel, maar is aangepast aan de proporties van kinderen. Ook wielen en stuur zijn trouwens van carbon.

De winkelprijs is 999 euro. Best een hoge prijs voor een loopfiets, maar je zal nooit onderhoud hebben aan de ketting en cassette. Dat scheelt een heleboel! 

Nog steeds niet overtuigd? Aan het zadel zit een handvat voor jou, als ouder, om de fiets eenvoudig te kunnen dragen. Met die 2,1 kilo ga je je niet meteen een hernia op de rug halen als je hem moet dragen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.