Er zijn enkele sterke stijgingen te zien in het aantal uitgekeerde fietsvergoedingen de afgelopen tijd. Mensen leerden zich in de lockdown op een andere manier verplaatsen en hebben deze goede gewoonte verdergezet. Van zo'n nieuws worden wij natuurlijk blij!

In september dit jaar kregen 18.730 werknemers in Oost-Vlaanderen een fietsvergoeding. Een jaar eerder werden er 16500 fietsvergoedingen toegekend. Het weer in september liet het toe om de fiets te nemen, maar het vermoeden is dat mensen het veiliger vinden om de fiets te nemen i.p.v. het openbaar vervoer.

De Fietsersbond is zeer blij met deze cijfers, maar benadrukt dat de echte cijfers voor woon-werkverkeer wellicht nog hoger liggen. Dit komt doordat niet iedereen een fietsvergoeding krijgt. Ze vinden dat een fietsvergoeding een recht moet zijn voor alle werknemers en daarop blijven ze inzetten bij de nieuwe federale minister van mobiliteit Georges Gilkinet.

Heel wat mensen ontdekten de fiets tijdens de lockdown. Het is mooi om te zien dat deze positieve tendens doorgezet wordt. Blijven fietsen is de boodschap, want je gezondheid krijgt er een boost van!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!