Ben je intussen overgeschakeld op de mountainbike, maar glij je alle kanten op? Dan ben je toe aan nieuw rubber! Een ideaal moment om te profiteren van de Pirelli-actie: 1 Scorpion-band kopen en eentje gratis.

Nog tot en met 31 december loopt de 1+1-actie als je een Pirelli Scorpion-mountainbikeband koopt. Bij de aankoop van een Pirelli-band van de Scorpion MTB-serie bij je dichtstbijzijnde dealer krijg je dus zomaar een tweede band GRATIS, van hetzelfde model of het gelijkwaardige R-model (voor je achterwiel)!

Opties genoeg bij de Scorpion-familie, want eerst en vooral kan je kiezen uit de snellere XC-lijn, met daarnaast ook nog de Trail- en Enduro-lijn. In Vlaanderen zullen de meesten allicht opteren voor de XC, maar ook dan kan je nog kiezen uit vijf verschillende types, elk met hun eigen noppenpatroon.

De Pirelli Scorpion XC RC is gemaakt voor de echte racers en is, net zoals de andere versies, beschikbaar in Lite- of Prowall-uitvoering (respectievelijk 610 en 660 gram, door de verstevigde flanken). De lage noppen in het midden bieden weinig rolweerstand, terwijl de hogere zijnoppen een agressieve bochtentechniek belonen. Ook de vier andere versies krijgen een letter die verwijst naar hun inzetbereik. De H staat voor harde en droge ondergrond, de M voor mixed of gemengde parcoursen, de S voor soft of losse ondergrond (en dus met hogere noppen die zich beter vastbijten), en de R voor 'rear', dus een specifieke achterband die weinig rolweerstand biedt, maar wel toelaat om gecontroleerd te remmen.

Alle versies hebben een adviesprijs van 59,99 euro en zijn verkrijgbaar in breedtes van 2,2 en 2,4 inch, met uitzondering van de RC en de R, die enkel in 2,2 inch breedte komen. Ook de Scorpion Trail en Enduro hebben soortgelijke uitvoeringen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!