Omdat stilstaan gelijkstaat met achteruitgaan, lanceert Canyon de nieuwe Speedmax Disc. Een groot instelbereik en verregaande integratie zijn twee codewoorden bij deze triatlonfiets.

De huidige Speedmax werd op de markt gebracht in 2015 en deed tot nu toe zijn naam alle eer aan: 5 opeenvolgende wereldtitels in Kona, 3 Europese kampioenstitels, twee 70.3 wereldtitels en een wereldrecord over de lange afstand. "Net zoals onze atleten zichzelf voortdurend willen verbeteren, willen onze ingenieurs de grenzen keer op keer verleggen", klinkt het bij het Duitse merk.

Ten eerste is er de nieuwe Speedmax CF Disc. Er zijn 6 modellen verkrijgbaar in het CF-aanbod en de prijs begint bij 3.699 euro. Dit model is slecht 0.2 watt trager in de windtunnel (bij 45 km/u) dan de fietsen waarmee Jan Frodeno en Patrick Lange het Wereldkampioenschap meermaals domineerden, zijnde de vorige Speedmax CF SLR met velgremmen. Dat komt door de volledig vernieuwde vormgeving. Het topmodel in de reeks is de Speedmax CF 8 Disc eTap voor 6.499 euro. De fietsen zijn uitgerust met Profile Design-onderdelen om een breed afstelbereik aan te bieden. Ook hebben alle zes de modellen dezelfde nieuwe vormgeving, een nieuwe Bento Box en een nieuwe toolbox boven het bottom bracket. 'Ready to race' vanaf ze uit de doos komen!

Wil je nog een stapje verder gaan, dan zijn de Speedmax CF SLX Disc of Speedmax CFR Disc iets voor jou! Snelheid en controle, maximale systeemintegratie en afstelmogelijkheden, en comfort onderscheiden deze modellen van een groot deel van de concurrentie. De winst in aerodynamica is 9 tot 10 watt t.o.v. de vorige Speedmax. De geoptimaliseerde gewichtsverdeling zorgt voor betere stuurcapaciteiten dankzij de doordachte integratie van het drankreservoir en de toolbox in de carbonstructuur. Het frame is ook lichter en stijver. De Speedmax kan tot in de details correct afgesteld worden dankzij de meegeleverde Speedmax Fitting Kit. Op alle CF SLX- en CFR-fietsen is een powermeter gemonteerd, om op vlak van trainings- en wedstrijdgegevens niks aan het toeval over te laten. De prijzen van de Speedmax CF SLX Disc variëren van 7.799 tot 8.499 euro. Voor de Speedmax CFR Disc betaal je tussen de 9.999 en 11.999 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.