Geen fan van een fietscomputer op het stuur of beoefen je meer sporten dan enkel fietsen, dan heeft Wahoo nu het Elemnt Rival GPS-multisporthorloge uitgebracht.

Met dit sporthorloge kunnen triatleten en hardlopers nu ook profiteren van het gebruiksgemak dat Wahoo aanbiedt. Triatleten zullen bijvoorbeeld zonder handeling kunnen overgaan van zwemmen naar hardlopen naar fietsen. Door de Touchless Transition-technologie registreert de Elemnt Rival alles correct. Gegevens overzetten van je horloge naar je fietscomputer is ook geen enkel probleem. Door de Rivals Multisport Handover Modus blijven je racegegevens eenvoudig te zien, gemakkelijk te volgen en worden ze correct vastgelegd.

Dit horloge van 379,99 euro beschikt over enkele handige functies. Zo zorgt een keramische ring voor betere GPS-ontvangst en een omgevingslichtsensor voor de aanpassing van de achtergrondverlichting. De batterij gaat 14 dagen mee in horlogestand en 24 uur in gps-modus. Andere handigheden zijn een barometrische hoogtemeter, een optische hartslagsensor en live-tracking.

Wahoo's gebruiksvriendelijke platform en mobiele app kunnen ook verbonden worden met de Rival. Na je training zijn de gegevens makkelijk terug te vinden in de Wahoo compagnon-app en kunnen ze automatisch geüpload worden naar andere platforms zoals TrainingPeaks en Strava. Door ANT+- en Bluetooth-sensoren kan deze horloge een Wahoo Kickr smart-trainer en een Wahoo Tickr-hartslagmonitor aansturen. Met die laatste wordt je geavanceerde loopdynamiek bijgehouden.

Ondertussen wordt de Rival al gebruikt door enkele toptriatleten, waaronder Ironman wereldkampioen Jan Frodeno, Amerikaanse Ironman Wereldrecordhouder Heather Jackson en tweevoudig olympisch atleet Sarah True.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!