Met de AG Driedaagse Brugge-De Panne staat dinsdag (vrouwen) en woensdag (mannen) de laatste Vlaamse topkoers van het jaar op het programma. In deze coronatijden is koersen alleen maar een feest als iedereen zich strikt aan alle veiligheidsmaatregelen houdt. Daarom doen de organisatie en de burgemeesters nogmaals een warme oproep aan alle wielerfans: blijf thuis en volg de AG Driedaagse Brugge-De Panne live op tv!

De startzone in Brugge en de aankomstzone in De Panne zijn publieksvrij gemaakt. Het heeft totaal geen zin daar een kijkje te willen gaan nemen. Bovendien raadt de organisatie sowieso iedereen af om op eender welke plek langs het parcours de koers te bekijken. Passeert het peloton aan je deur en wil je toch even kijken vanop de stoep: zet je mondmasker op en hou voldoende afstand van eventuele andere toeschouwers. Stewards zullen daar strikt op toezien.

Voor wie bij de koers betrokken is en daarvoor een accreditatie heeft gekregen gelden dezelfde strenge maatregelen als voor de andere wegwedstrijden.

De beste en veiligste manier om de AG Driedaagse Brugge-De Panne te volgen is dezelfde als voor de voorbije Vlaamse topkoersen: blijf binnen en volg de koers op tv! Dinsdag is de wedstrijd van de vrouwen live te bekijken vanaf 14u en woensdag start de uitzending van de wedstrijd van de mannen om 14u15. Afstemmen doe je in beide gevallen op Sporza op Eén.

TOP-5 RONDE VAN VLAANDEREN AAN DE START

De vrouwen mogen dinsdag dus de spits afbijten. De Lotto Women's Classic is 155 km lang. Met de Nederlandse Chantal Blaak komt de kersverse winnares van de Ronde van Vlaanderen aan de start.

Ook Jolien D'Hoore, Blaaks ploeggenote bij Boels-Dolmans Cycling Team, behoort tot de topfavorieten. D'Hoore won de AG Driedaagse Brugge-De Panne in 2018. In een mogelijke massasprint zal ze wel moeten afrekenen met Belgisch kampioene Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies), die zondag knap derde werd in de Ronde van Vlaanderen. Amy Pieters, die als tweede finishte in Vlaanderens Mooiste, is een derde troefkaart bij Boels-Dolmans.

Andere toppers om dinsdag in de gaten te houden zijn onder andere Lisa Brennauer (Ceratizit-WNT), Sarah Roy (Michelton-Scott), Lorena Wiebes (Team Sunweb), Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) en Ellen Van Dijk (Trek-Segafredo). Met Blaak, Pieters, Kopecky, Brennauer en Roy komt de top-5 van de Ronde van Vlaanderen in actie in de AG Driedaagse Brugge-De Panne!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.