De UCI en Golazo kondigden zopas de toevoeging aan van zes extra evenementen aan de kalender van de UCI Gran Fondo World Series in 2021. Na een onthoofd granfondoseizoen dit jaar komen er dus (hopelijk) weer mooiere tijden aan.

Het circuit bestaat volgend jaar uit 25 evenementen, verspreid over 21 landen en 4 continenten. Het eerste evenement gaat door 'Down Under' begin februari. Het slotevenement is voorzien begin september in Bosnië-Herzegovina.

De zes nieuwe rondes vind je hieronder:
- Gran Fondo Australië, in Ballarat, van 4 tot 6 februari
- Gran Fondo Coimbra regio, Montemor-o-velho, Portugal, van 16 t/m 18 april
- Gran Fondo Antalya, Turkije, van 30 april tot 2 mei
- Gran Fondo Vogezen, La Bresse, Frankrijk, 16 mei
- Tour Lakeland, Lahti, Finland, 23 en 24 juli
- Gran Fondo Isle of Man, Ramsey, Verenigd Koninkrijk, van 30 juli tot 1 augustus

Zes andere evenementen die normaal in 2020 voor de eerste keer zouden plaatsvinden, zullen in 2021 hun echte verschijning maken na de afgelasting dit jaar. Deze evenementen zijn de Around Samcheok (Korea), de ALE Gran Fondo Banja Luka (Bosnië-Herzegovina), de Gran Fondo Moskou (Rusland), de Gran Fondo Dnipro Race (Oekraïne), de Gran Fondo Suisse (Zwitserland) en de Classique des Appalaches (Canada). De andere rondes maken al enkele jaren deel uit van de UCI Gran Fondo World Series.

Het wereldkampioenschap Gran Fondo 2021 vindt plaats in Banja Luka van 1 tot en met 5 september 2021. De sterke tijdrijders kunnen zich verheugen op een vlakke tijdrit van 22 km in het centrum van de stad. Er vindt ook een team relay plaats. De Gran Fondo zelf is 155 km en de Medio Fondo is 96 km lang. Beide worden gereden op een heuvelachtig parcours. Je kan het parcours al testen tijdens het kwalificatie-evenement op 8 en 9 mei.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!