Oktober is borstkankermaand en dus worden er tal van initiatieven genomen om de strijd tegen deze vreselijke ziekte een duwtje in de rug te geven. Ook SILCA laat zich niet onbetuigd. Per verkocht Nastro Cuscino Hot Pink & Black-stuurlint doneert het immers 5 euro aan het goede doel.

Een op de zeven vrouwen krijgt ooit borstkanker. Het is een cijfer dat boekdelen spreekt en dat aanzet tot actie. SILCA zette alvast een fijn internationaal initiatief op poten. Per Nastro Cuscino Hot Pink & Black-stuurlint dat deze maand verkocht wordt, zal het 5 euro doneren aan de Susan G. Komen-stichting, 's werelds grootste non-profitfonds dat in meer dan zestig landen investeert in baanbrekend onderzoek, maatschappelijke activiteiten en campagnes rond borstkanker. Met succes, want naar eigen zeggen daalde het sterftecijfer van borstkankerpatiƫnten de voorbije dertig jaar substantieel dankzij de 2,9 miljard dollar die de stichting uittrok voor de strijd tegen deze hardnekkige ziekte. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter, dus elke vorm van steun is meer dan welkom ...

Wil jij eveneens je steentje bijdragen? Koop dan een Nastro Cuscino Hot Pink & Black-stuurlint of surf naar www.susankomen.com om een vrije gift te doen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!