Polar lanceert de opvolger van haar sporthorloge uit het topsegment. De Vantage V2 is enorm licht, heeft een lange batterijduur en meer trainingsfuncties dan je ooit nodig kan hebben.

De Polar Vantage V2 weegt maar 52 gram, of 21 % minder dan Vantage V, en dat ondanks een volledige aluminium omkasting, en een lange batterijduur van 40 tot 100u, afhankelijk van hoe je de hartslagfunctie met betrouwbare meting aan de pols gebruikt.

Specifiek voor renners is er een conditietest die is gebaseerd op FTP, en je kan daarbij kiezen uit een 20, 30, 40 of 60 minuten test. Je krijgt na afloop je FTP-waarde, VO2Max en W/kg te zien. Uiteraard heb je een compatibele vermogensmeter nodig, maar als je een betrouwbare indoortrainer met geïntegreerde wattagemeting hebt, dan is dat natuurlijk de beste optie voor zo'n type test.

Daarnaast heb je nog heel wat andere trainingsfuncties, zoals de Leg recovery test, waarbij je afleest of je wel degelijk klaar bent voor een snelheids- of krachttraining. Daarvoor heb je geen andere meters of toestellen nodig. Met Training Load Pro krijg je inzicht in hoe je trainingssessies de verschillende systemen van je lichaam belasten, en hoeveel je de laatste tijd traint.

Recovery Pro, meet hoe hersteld je lichaam is, en geeft waarschuwingen over mogelijke overtraining of blessures. Sleep Plus Stages volgt je slaap en de slaapcycli (licht, diep en REM) op, zodat je een idee krijgt van je slaapkwaliteit. Nightly Recharge volgt niet alleen je slaappatroon maar ook je autonoom zenuwsysteem, zodat je weet hoe goed je hebt geslapen.

Fitspark biedt je gepersonaliseerde workouts die je overal kan doen aan de hand van de verzamelde gegevens. Fuelwise en Energy Sources leren je jouw energievoorraad aan te vullen en je energieniveau hoog te houden. Je komt bijvoorbeeld te weten of je vetverbranding is verbeterd.

Verder krijg je ook een betrouwbare weersvoorspelling, routegeleiding met Komoot, Strava Live Segment en Hill Splitter (ideaal voor wie graag en snel klimt). Music Controls is handig om een nummer te skippen zonder je telefoon uit je zak te moeten halen. Dit is compatibel met Android en iOS en met alle muziekspelers op je telefoon.

In het nieuwe trainingsoverzichtdashboard krijg je een vlot wekelijks overzicht, maar verder kan je ook gewoon zien wat jij belangrijk vindt op de Vantage V2, en er zijn nieuwe 'horloge'-interfaces om uit te kiezen.

Belangrijk is de connectie met het online platform Polar Flow, waarmee je gemakkelijk de verbinding kan maken met heel wat apps zoals Strava en Endomondo.

De Polar Vantage V2 kost 499,90 euro of 50 euro extra met H10-hartslagsensor. Er zijn ook zes extra armbanden beschikbaar tegen 34,90 euro in verschillende maten.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!