Met je handen los van het stuur WhatsApp-berichtjes sturen is verboden. En toch zal je in Nederland de fietsbrigade van de politie binnenkort zelf een smartphone kunnen zien gebruiken... maar dan wel op een veilige manier.

Onlangs leverde Santos de eerste serie vernieuwde Bike Patrol-fietsen aan de Nederlandse politie. Deze fietsen zijn voorzien van de COMPIT smartphone stuurhouder van SKS Germany. Daarmee kunnen agenten veilig navigeren en communiceren via hun mobiele telefoon.

De smartphone kan in een handomdraai worden geplaatst en weer afgenomen. Het scherm is dankzij de nauwkeurige hoekinstelling altijd goed leesbaar.

"De Santos-fietsen zijn zeer solide en excelleren in degelijkheid en wendbaarheid", zegt Frederik Reichert, exportmanager van SKS Germany. "De COMPIT stuurhouder voegt daar nog extra veiligheid, comfort en mobiele bereikbaarheid aan toe. We vinden het geweldig dat de politie voor onze stuurhouder koos. Dat is een mooie bevestiging van het concept en de kwaliteit en prijs van COMPIT."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!