Alberto Contador en Ivan Basso slaan de handen in elkaar en hebben een eigen fietsmerk gelanceerd, Aurum. De Aurum Magma is het eerste model waarmee de voormalige toprenners uitpakken.

"Met meer dan 30 jaar gezamenlijke ervaring in het profpeloton en veelvoudige overwinningen in de grote rondes hebben Contador en Basso in de beste teams ter wereld gereden, met het beste materiaal ter wereld", aldus het persbericht van Aurum. "Al werd dat materiaal altijd gekozen door de ploeg en door de sponsors. Dat heeft Contador en Basso doen nadenken over hoe het zou zijn als zij zelf de volledige keuzevrijjheid zouden hebben. Over hoe het zou zijn om hun eigen droomfiets te ontwerpen."

Die droom is nu werkelijkheid geworden. Aurum is het merk en Magma is het eerste model dat Contador en Basso ontwikkeld hebben. Hun doel: een nog betere fiets maken dat de beste racefietsen die op de markt zijn. Een fiets die er bovenuit steekt op vlak van aerodynamica, stijfheid, comfort, gewicht en wendbaarheid.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!