Hoewel het belang van zitcomfort niet te onderschatten is, is het zadel voor heel wat fietsers nog steeds een beperkende factor. Bontrager helpt eventuele klachten de wereld uit met een nieuw zadel dat niet alleen snel en prestatiegericht, maar ook nog eens licht en comfortabel is. "De Verse is het meest veelzijdige Bontrager-zadel ooit", klinkt het resoluut.

'Hét performancezadel voor elke rit en elke rijder': Bontrager legde de lat hoog bij de ontwikkeling van de Verse. Het stijlvolle zwarte zadel is ontworpen voor alle geslachten en geschikt voor elk terrein - zowel verhard als onverhard. Het is verkrijgbaar in vier verschillende breedtes (135, 145, 155 en 165 mm) en is over zijn volledige lengte (270 mm) uitgerust met een anatomische uitsparing die de druk op gevoelige lichaamsdelen aanzienlijk vermindert. Dankzij langere rails met een groter klemgebied kan je de Verse perfect op maat (laten) afstellen. Zo ben je verzekerd van een prestatieve zithouding die toch comfortabel aanvoelt.   

Het gloednieuwe Verse-gamma omvat drie modellen: Comp (49,99 euro), Elite (met Austenite-zadelrails - 99,99 euro) en Pro (met oversized carbon zadelrails - 199,99 euro). Een leuke extra is dat er eveneens sprake is van een bevestigingspunt voor verlichting. Op de achterwaarts gerichte Blendr-adapter kan je eenvoudig een Flare-achterlicht bevestigen. Geen overbodige luxe voor wie extra zichtbaar wil zijn op de racefiets, de gravel- of de mountainbike!

Meer info over de Verse-zadels vind je hier.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!