Garmin heeft dinsdag officieel bevestigd dat het bedrijf vorige week donderdag slachtoffer is geworden van een cyberaanval. De getroffen systemen worden hersteld en zouden snel weer normaal moeten functioneren.

De cyberaanval heeft de online diensten (websitefuncties, klantenservice, algemene bedrijfscommunicatie, ...) van Garmin ernstig geïnfecteerd. "Garmin is onmiddellijk gestart de aard van de aanval te beoordelen en ook herstelprocedures werden meteen in gang gezet", meldt de gps- en sporthorlogeproducent.

"Er is geen indicatie dat klantgegevens, waaronder ook betalingsinformatie van Garmin Pay, zijn geopend, verloren of gestolen. Bovendien werd de functionaliteit van Garmin-producten niet beïnvloed, behalve de mogelijkheid om toegang te krijgen tot online services."

"De getroffen systemen worden hersteld en Garmin verwacht dat deze de komende dagen weer normaal zullen werken. Er wordt geen materiële impact verwacht op de activiteiten of financiële resultaten van het bedrijf ten gevolge van de storing."

"Aangezien de getroffen systemen worden hersteld, verwacht Garmin enige vertraging in de verwerking van de achterstand aan informatie/data. Het bedrijf is dankbaar voor het geduld en begrip van hun klanten tijdens dit incident en verheugt zich erop de klantenservice en uitstekende ondersteuning die eigen zijn aan het merk, weer te kunnen verderzetten."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!