De Omloop van Vlaanderen, voorzien op zaterdag 8 augustus, wordt geannuleerd. 8 augustus was al een nieuwe datum, want aanvankelijk stond de Omloop op 14 maart op het programma; dat was bij het begin van de coronacrisis.

"Gezien de recente ontwikkelingen rond het COVID-19 virus is het niet verantwoord om nu een groot fietsevenement te organiseren", klinkt het bij de organisatie van de Omloop van Vlaanderen, onderdeel van de Proximus Cycling Challenge. "We hebben deze beslissing genomen in het belang van de gezondheid van ieder van ons."

Wie al ingeschreven was, zal van de organisatie een persoonlijke e-mail ontvangen met verdere info.

Start en finish van de Omloop van Vlaanderen waren voorzien in de Ghelamco Arena in Gent. De deelnemers zouden dan de keuze hebben gehad voor een fietstocht van 90, 110 of 140 km door de Vlaamse Ardennen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!