Ter ere van de 3 grote rondes daagt Shimano je uit om de komende 3 weken 333 km of meer te rijden. Je kan er zomaar even een Dura-Ace Di2-groepset met vermogensmeter mee winnen!

De grote rondes van het professionele wielrennen staan normaliter in de zomermaanden in ieders agenda rood omcirkeld en die dienen als inspiratie om eropuit te trekken en meer te gaan fietsen. Door de verplaatsing van de wedstrijden naar de herfst mis ook jij je zomerprogramma. Laat je daarom inspireren door Shimano en fiets de 'Grand Tour' in de zomerperiode!

Ter ere van de 3 grote rondes daagt Shimano je uit om tussen dinsdag 21 juli en maandag 10 augustus 333 km of meer te rijden. Als je de uitdaging voltooit, maak je kans om dezelfde uitrusting te winnen als waar de wielerprofs mee rijden: Shimano's topklasse Dura-Ace Di2-groepset (schijf- of velgrem) met een R9100-P vermogensmeter!

En als je denkt dat 333 km rijden gemakkelijk is, dan zal Shimano, voor degenen die 21 dagen (2 rustdagen toegestaan) achter elkaar rijden - net zoals de prof doen, een aantal extra prijzen ter beschikking stellen.

Bovendien zal Shimano's neutrale serviceteam, om deelnemers te motiveren, op drie populaire Europese fietslocaties aanwezig zijn om ondersteuning, advies en onderhoud te bieden. Alleen het aangeven van bidons zal door bekende omstandigheden achterwege gelaten worden - verder krijg je de profbehandeling.

De auto's van de Shimano Neutrale Service zullen op de volgende locaties aanwezig zijn:
Nederland: donderdag 23 juli 2020 bij de Posbank (parkeerplaats bij paviljoen)
Spanje: zaterdag 25 juli 2020 Madrid-regio
Italië: zondag 2 augustus 2020, Siena-regio
Exacte tijdstippen worden gecommuniceerd op de Shimano Facebook-pagina's in Nederland, Spanje en Italië.

Ga om mee te doen naar de Strava Challenges-pagina en schrijf je in voor de Shimano Grand Tour-challenge. Winnaars worden vanaf maandag 10 augustus per e-mail gecontacteerd.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!