Niet iedereen heeft zin om een paar honderd euro uit te geven aan een fiets-gps. Dan komt een stevige stuurhouder voor je smartphone wel van pas, als je wil navigeren via een app. SKS biedt de Compit zelfs aan met een handige powerbank.

Het Duitse SKS maakt meer dan alleen pompen en spatborden. Deze Compit Plus (79,99 euro) is een veilige oplossing om je smartphone veilig op het stuur te plaatsen om bijvoorbeeld gemakkelijk een route te volgen. Je monteert de houder vlot op de meeste types sturen en hij staat automatisch recht voor je, op een goed zichtbare positie. 

Als je op een dergelijke manier een route volgt en je rit registreert, smelt het batterijniveau van je telefoon natuurlijk als sneeuw voor de zon. Daarom is de Plus in de modelnaam belangrijk, want die duidt op de powerbank die is meegeleverd. Die draai je op de stuurbeugel en hij geeft draadloos voeding aan je NFC-compatibele telefoon. 

Wij gebruikten de Compit in combinatie met de Compit iPhone Cover (12,95 euro) die gemakkelijk te gebruiken en schokbestendig bleek. Heb je een andere smartphone, dan kan je de universele bevestiging stevig vastkleven op een cover die wel op je gsm past. SKS heeft trouwens een handige MyBike-app met onder meer navigatiefunctionaliteit.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!