Samen met zielsgenoten trappen tegen kanker. Dat is de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. De actie vindt volgend jaar al voor de elfde keer plaats en heeft misschien wel de perfecte sportieve uitdaging voor jou!

Tijdens het hemelvaartweekend van 2021 fietsen namelijk 2 internationale pelotons in 4 dagen tijd van Rennes in Frankrijk naar Mechelen. Elke dag trappen ze 250 km ten voordele van kankeronderzoek. De fietsers kunnen daarbij rekenen op de nodige ondersteuning. Zo worden de internationale pelotons begeleid door wegkapteins en worden onderweg bevoorradingen, lunch, technische en medische bijstand voorzien. Er trekken ook 15 masseurs mee naar Frankrijk, om na elke rit te zorgen voor de broodnodige massage.

Benieuwd hoe dat er allemaal aan toegaat? Bekijk dan zeker de terugblik op het internationale peloton van de 1000 km 2019 (zie filmpje bovenaan artikel). Dan zie je meteen hoe sfeervol, warm en - uiteraard - sportief meetrappen met de internationale pelotons van de 1000 km precies is. Wil je de info over deze unieke ervaring liever even rustig nalezen, dan kan dat hier.

Al helemaal overtuigd dat je er van 13 tot en met 16 mei bij wilt zijn? Schrijf je dan snel in op de1000km.be. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Om mee te kunnen fietsen met de internationale pelotons zamel je 6000 euro startgeld in tegen 28 april 2021. Dit gaat naar kankeronderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is.

Het team van Kom op tegen Kanker helpt je graag om dit startgeld bij elkaar te krijgen. Persoonlijke ondersteuning van actievoerders is iets waar Kom op tegen Kanker de voorbije jaren al stevig op inzette en dat zal in deze corona-omstandigheden zeker niet anders zijn.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust nu al via 1000km@komoptegenkanker.be of 02 227 69 60.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.