Na dag 1 van de Virtual Baloise Belgium Tour prijken Team Oliver en Team Ceylin bovenaan het Baloise Teamklassement voor de heren en Lotto Teamklassement bij de dames.

De superknechten van Team Oliver verzamelden maar liefst 10538 km voor hun kopman Oliver Naesen. De troepen van Toon Aerts zijn na dag 1 goed voor 9761 afgelegde kilometers. Team Xandro (Meurisse) sluit de top 3 af met 9557 kilometer.

In de strijd om het Lotto Teamklassement heeft Team Ceylin meteen een goede zaak gedaan. Met 2902 kilometer heeft de ploeg van de Nederlandse wereldkampioene veldrijden een voorsprong van 406 kilometer op Team Jolien. Team Ellen (2411 km) en Team Sanne (2370) zitten in het wiel.

Oliver Naesen mag zich met superknecht én ultrafietser Maxim Pirard gelukkig prijzen. Pirard legde tijdens de eerste etappe van de Virtual Baloise Belgium Tour maar liefst 400km af. Het mag dus niet verbazen dat we Pirard helemaal bovenaan het individuele Baloise klassement terugvinden. Bij de vrouwen legde Naomi De Roeck in dienst van Jolien D'Hoore de grootste afstand af (152 km).

Pirard is gezien zijn jonge leeftijd ook de leider in het Energy Lab jongerenklassement. Justine Ghekiere voert het Sport Vlaanderen jongerenklassement aan bij de dames.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!