Trek heeft Wereldfietsdag aangegrepen om een echte fietsbeweging te starten. Met behulp van de hashtag #GoByBike hoopt het een echte mentaliteitsverandering in gang te zetten om de auto minstens één keer per week in te ruilen voor de fiets.

Hoe je kan meedoen met de beweging is simpel:
1. Start vanaf 3 juni (World Bicycle Day), met één keer per week de auto te ruilen voor de fiets en tag een foto van die rit met de hashtag #GoByBike.
2. Op 3 juni, World Bicycle Day, start Trek samen met atleten, partners, supporters en fietsers van over de hele wereld met een wereldwijde klimaatbeweging.
3. Plaats elke keer dat je de fiets neemt in plaats van de auto, een foto ervan op Instagram met de hashtag #GoByBike. Tag dan meteen ook anderen en nodig ze uit om hetzelfde te doen. Zo maak je ook anderen enthousiast om de fiets te nemen.
4. Blijf de stappen 2 en 3 telkens weer herhalen.

Trek hoopt tussen 3 juni en 22 juli in totaal minstens 10.000 #GoByBike-posts in de Benelux en tegen eind 2020 10 miljoen wereldwijd te halen.

Trek meent het met dit initiatief, want het vraagt het volgende van elke medewerker:
1. Steun #GoByBike en post erover op je persoonlijke Instagram pagina.
2. Daag twee vrienden uit elke keer als je over #GoByBike post.
3. Fiets naar je werk op World Cycling Day (3 juni).
4. Blijf #GoByBike gebruiken elke keer als je op Instagram iets over fietsen plaatst.

Trek zal de actie de komende tijd duidelijk promoten en in de verf zetten, maar uiteraard hoopt het dat ook andere mensen en organisaties deze beweging mee zullen ondersteunen om op die manier een echte mentaliteitsverandering te bewerkstelligen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!