Gamers opgelet! Een creatieveling heeft een add-on gelanceerd om je fiets en Smart-trainer als gamecontroller te gebruiken en zo in Grand Theft Auto V rond te kunnen fietsen.

Wie de laatste decennia wat computergames heeft gespeeld, kent ongetwijfeld het immens populaire GTA V. Waarschijnlijk weet je dan ook hoe uitgebreid die virtuele wereld is. Ben je het schieten, criminele opdrachten uitvoeren en stelen van auto's wat beu, dan kan je nu ook met je fiets op je Smart-indoortrainer enkele omlopen afleggen in Los Santos en de omliggende gebieden. De weerstand wordt net als in trainingsgames als Zwift automatisch aangepast aan het parcours.

Nestor Matas maakte de GTBike V mod voor GTA V. De bedoeling was simpel: je fiets en trainer omtoveren tot gamecontroller. Wat heb je nodig? Je eigen exemplaar van GTA V, een Smart-trainer die ANT+ FE-C-compatibel is, zoals een Elite Suito of Tacx Neo, het nodige toebehoren (computer, ANT+-ontvanger, fiets) en een beetje computerkennis. Je moet namelijk niet alleen de mod downloaden, maar ook wat essentiële bijbehorende software. Check daarvoor de pagina van de ontwikkelaar (zie link onderaan).

Standaard kan je kiezen uit drie routes, die variëren qua landschap en afstand. Zelf sturen hoef je niet te doen, want anders wordt het wel heel ingewikkeld om alles te combineren. En zo kan je eindelijk eens je gameverslaving combineren met nuttige fysieke arbeid.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.