Het wielrennen krijgt een eigen versie van het Monopoly-spel. Monopoly Koers biedt de wielerfans de kans om net als de profs Philippe Gilbert en Remco Evenepoel hun favoriete helling uit de afgelaste voorjaarsklassiekers kenbaar te maken. Het spel werd dinsdag voorgesteld in het Sven Nys Cycling Center in Tremelo.

De exclusieve editie van Monopoly wordt niet toevallig in koersarme tijden gelanceerd. Het spel moet de talloze Belgische wielerfans opwarmen voor het in principe drukke najaar. Monopoly Koers wordt uitgegeven door Groep 24, in samenwerking met het sportmanagemenbureau Squadra Sports Management.

Het populaire gezelschapsspel wordt in een koerskleedje gestopt en behoudt voor het overige de ingeburgerde regels. Spelers krijgen de kans om de monumenten van het klassieke voorjaar te verkennen. Koersliefhebbers kunnen samen beslissen welke helling de meest gewaardeerde van de voorjaarsklassiekers is. Ze doen dat door tot 29 mei te stemmen op een shortlist van acht iconische passages. Zo bepalen ze de duurste helling op het spelbord.

De passages werden geselecteerd door de uitgevers. Het lijstje bevat vijf Belgische locaties, aangevuld met een Nederlandse, een Franse en een Italiaanse. De Ronde van Vlaanderen is het sterkst vertegenwoordigd met Muur van Geraardsbergen, Paterberg, Oude Kwaremont en Koppenberg. De keuze kan ook vallen op de Poggio uit Milaan-Sanremo, de velodroom van Parijs-Roubaix, La Redoute uit Luik-Bastenaken-Luik en de Cauberg uit de Amstel Gold Race.

De profs Philippe Gilbert en Remco Evenepoel zijn peter van het spel. Hun respectieve lievelingshelling maakten ze al bekend via een videoboodschap: de Cauberg en La Redoute.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!