Belgian Cycling Factory neemt vanaf eind mei BikeVille over, de incubator in Beringen voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie. In de overname zit de werkruimte voor elf startups en scale-ups. BCF beschikt nu over de volledige site, dus ook de windtunnel.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en andere aandeelhouders verkopen hun aandeel in de incubator aan het Limburgse fietsbedrijf. Belgian Cycling Factory, eigenaar van onder meer de merken Eddy Merckx en Ridley, wil met de overname nog meer inzetten op innovatie.

Er zijn momenteel elf bedrijven actief in het gebouw van BikeVille. Naast individuele werkplekken en verschillende kantoren beschikt BikeVille over een klimaatkamer en een unieke windtunnel, die windsnelheden tot 108 kilometer per uur kan opwekken. De windtunnel meet onder andere de aerodynamica en turbulentie. Dat maakt de tunnel meteen ook interessant voor atleten uit de schaats-, ski- en bobsleewereld, maar ook voor producenten en productontwikkelaars.

BikeVille was tot voor kort een gedeeld project van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Belgian Cycling Factory, Bioracer, Lazer Sport en Voxdale. De Limburgse fietsfabrikant Belgian Cycling Factory neemt nu alle aandelen over. 

"Voor ons is het een heel logische stap. De incubator en windtunnel van BikeVille zijn gevestigd naast ons hoofdkantoor. We zijn ervan overtuigd dat onze ervaring en expertise heel wat bedrijven ten goede kan komen en dat wij op onze beurt nog heel wat van hen kunnen leren om de (inter)nationale fietsindustrie een boost te geven," zegt Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!