Een week lang leerden Sven en Thibau Nys de jeugd (en ook enkele ouders) beter omgaan met de fiets in de online Sven Nys Academy. Bekijk hier een compilatie van de leukste challenges en inzendingen van de deelnemers!

Van maandag tot en met vrijdag lanceerde de online Sven Nys Academy filmpjes met challenges en met tips & tricks. De ingeschreven deelnemers voor de normale jeugdkampen van de Sven Nys Academy kregen een langere instructievideo toegestuurd. Wie nog twijfelde om zich in te schrijven voor een van de kampen, kreeg nog extra motivatie om dat te doen, want voor de latere data zijn er nog enkele openingen. Surf daarvoor naar de website van de Sven Nys Academy. 

Heb je door het compilatiefilmpje bovenaan dit artikel zelf zin gekregen om de fietsskils van je kroost (en misschien ook van jezelf) aan te scherpen, dan kan je nog altijd de verschillende challenges en filmpjes bekijken op de Facebookpagina van de Sven Nys Academy. Je vindt er zelf ook ongetwijfeld inspiratie als je thuis de kinderen op een juiste en verantwoorde manier met de fiets wil leren omgaan.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!