De gloednieuwe Allant+ 9.9s, het paradepaardje van de e-bikecollectie van Trek, is door de VAB uitgeroepen tot 'Speed pedelec of the Year 2020'. Vooral het moderne design en het aangename rijgedrag wisten de vakjury te bekoren.

De Allant + 9.9s is volgens Trek een meer dan waardige vervanger van je auto. "De fiets is uitgerust met een 12-speed Shimano XT/SLX-aandrijving en hydraulische schijfremmen met vier remzuigers. Dankzij de zeer krachtige Bosch Performance Speed-motor met optimale trapondersteuning en de hogecapaciteitsaccu, die volledig geïntegreerd is in het frame, maak je flitsende weekendtoertjes en vormen lange woon-werktrajecten geen enkel probleem. Het high-end OCLV-carbon frame is voorzien van hoogwaardige onderdelen en is uitgerust met details die speciaal ontworpen zijn voor e-bikers. Het display, de zogenaamde Bosch Kiox controller, heeft een kleurenscherm dat alle ritgegevens toont, staat in verbinding met bluetoothapparaten en heeft een ingebouwde antidiefstalfunctie", klinkt het.

De vakjury van de VAB nam de Allant+ 9.9s grondig onder de loep en riep hem uit tot beste speedpedelec van 2020: "Deze e-bike scoort in meerdere opzichten uitstekend, maar blinkt toch vooral uit met zijn moderne design en aangename rijgedrag. De fraai weggewerkte bekabeling en het uitzonderlijk lage gewicht liggen ook mee aan de basis van de onderscheiding die hij in de wacht sleepte."

De Trek Allant+ 9.9s is verkrijgbaar in twee modellen: een herenframe en een 'stagger' frame met een lagere bovenbuis. De adviesprijs van deze speedpedelec is 6.599 euro. Meer info vind je hier.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!