Zaterdag 4 april had dé hoogdag moeten worden voor alle wielerliefhebbers, want dan stond We Ride Flanders op het programma. Dé cycloklassieker wordt later op het jaar gereden, maar dankzij Keep Moving kan je toch jouw favoriete Ronde-afstand fietsen, in je eentje, het delen met iedereen én je virtuele medaille schenken aan de zorgverlener van je hart. Via BKool kan je zelfs virtueel op het parcours fietsen!

Vanaf vrijdag 3 april (en tot en met donderdag 9 april) kan iedereen thuis (op de rollen) of in de onmiddellijke buurt van thuis en binnen de regels van de overheid (zie link onderaan) een stukje van Vlaanderens Mooiste afleggen. Je kan - zoals bij de echte variant - kiezen uit 74, 142, 177 of 235 km. Je kan die afstanden uiteraard in stukjes afleggen: je hoeft dus niet alle kilometers op één dag te fietsen, maar je kan je ritten spreiden over verschillende dagen.

Wanneer je de challenge voltooid hebt, ontvang je een unieke virtuele medaille via e-mail! Deel deze medaille op jouw social media en schenk ze symbolisch aan de zorgverleners van jouw hart. Deze helden van dit moment steken we op die manier een hart onder de riem in deze moeilijke periode.

FIETS DE LAATSTE 32 KM VAN DE RONDE MEE VIA BKOOL!

Tijdens deze challenge kan je op zondagochtend 5 april (vanaf 8u en dan elk uur t.e.m. 12u) aansluiten bij de virtuele groepsrit via Bkool, een indoor cycling simulator. Je legt dan de laatste 32 km van de Ronde van Vlaanderen in virtual reality af met start in Ronse. Je doet de Kruisberg, de Oude Kwaremont, de Paterberg en je komt aan in Oudenaarde. Via deze link kan je je aansluiten.

Uiteraard kan je ook kilometers verzamelen via jouw eigen cycling app en koppelen met het Keep Moving-platform.

Keep Moving blijft iedereen aanmoedigen om te fietsen, lopen of wandelen thuis of in de buurt en binnen de richtlijnen van de overheid! Door je eenvoudig aan te melden op het platform, je sportapp te koppelen en te starten, schenk je ook jouw medaille aan een held uit de zorg!

Fiets nu mee op www.keepmoving.eu.

We Ride Flanders is onderdeel van de Continental Flanders Series

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!