De AG Driedaagse Brugge - De Panne vond normaal vandaag en morgen, 25 en 26 maart, plaats. De UCI WorldTour-wedstrijd werd al verplaatst naar een datum later op het jaar. Maar Keep Moving biedt nu iedereen de kans de AG Driedaagse zelf virtueel te rijden en ook daarmee iemand in de zorg een hart onder de riem te steken.

Keep Moving is het gratis platform dat vrijdag gelanceerd is en waar iedereen virtueel tal van uitgestelde recreatieve evenementen individueel kan lopen, wandelen of fietsen. 7500 Belgen hebben op die manier al thuis of in de onmiddellijke buurt samen 175.000 kilometer afgelegd. Wie een challenge beëindigd heeft, krijgt een virtuele medaille en schenkt die symbolisch aan de zorgverstrekkers van zijn hart, de helden van dit moment.

Vandaag, woensdag 25 maart, en morgen, donderdag 26 maart, kan nu ook iedereen een stuk van de AG Driedaagse Brugge - De Panne rijden. Vandaag is het aan de mannen, zoals dat ook voor de profs het geval was, morgen aan de vrouwen. Al wie zich registreert en zijn of haar sportapp connecteert, kan dan buiten in de onmiddellijke omgeving fietsen of binnen op de rollen of de indoorfiets. Elk ritje vanaf 25 kilometer volstaat om de AG Driedaagse Challenge te voltooien en een medaille te krijgen.

Je kan ook aansluiten bij de Zwiftrides onder aanvoering van Johan Museeuw (winnaar van de AG Driedaagse in 1997) of Jolien D'hoore (twee jaar geleden nog winnares). Vandaag/woensdag is er om 19u35 een 'social ride' van 40,3km waar Johan Museeuw aan deelneemt. Donderdag kan je om 19u30 en in het gezelschap van o.m. Jolien D'hoore een rit van een uur afwerken.

Wie niet over Zwift beschikt of niet bij die rit aansluit, kan zelf doorheen de dag zijn of haar virtuele AG Driedaagse rijden en die prestatie koppelen aan het platform.

Surf naar www.keepmoving.eu, ga naar de AG Driedaagse Challenge, kruip op je fiets en schenk je medaille aan een zorgverlener!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!