Keep Moving is een gratis platform waar je virtueel de uitgestelde evenementen individueel kan fietsen, lopen of wandelen. Doe zoals Sven & Thibau Nys, Greg Van Avermaet en co, en krijg een virtuele medaille die je symbolisch schenkt aan de zorgverstrekkers van je hart, de helden van dit moment.

Dit weekend hebben al meer dan 6000 Belgen individueel aan een virtueel evenement deelgenomen en dat gedeeld op Keep Moving. Samen hebben de deelnemers meer dan 120.000 km afgelegd! Velen onder hen legden één van de afstanden van Omloop van Vlaanderen af bij hem of haar thuis of in de onmiddellijke buurt. Of zijn dat nog aan het doen, want uiteraard kan je die afstand in enkele delen afleggen, handig voor wie zijn beweegmomenten bijvoorbeeld op de rollen afwerkt. Dat kan jij ook nog doen, t.e.m. nu donderdag. Vanaf vrijdag komen er nieuwe challenges online.

Wat nog belangrijker is: het draait bij Keep Moving niet alleen om zelf bewegen, iedereen beweegt vooral voor de mensen uit de zorg. Wie een challenge heeft afgerond, krijgt een virtuele medaille en schenkt die - door die medaille te delen via social media - aan één, meerdere of alle zorgverstrekkers die dat dubbel en dik verdienen.

Dus blijf bewegen! Fiets thuis of in je buurt binnen de richtlijnen van de overheid, koppel je sportapp aan het platform en schenk ook jouw medaille aan een held uit de zorg!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!