Keep Moving is een gratis platform waar je virtueel de uitgestelde evenementen individueel kan fietsen, lopen of wandelen. Doe zoals Sven & Thibau Nys, Greg Van Avermaet en co, en krijg een virtuele medaille die je symbolisch schenkt aan de zorgverstrekkers van je hart, de helden van dit moment.

Dit weekend hebben al meer dan 6000 Belgen individueel aan een virtueel evenement deelgenomen en dat gedeeld op Keep Moving. Samen hebben de deelnemers meer dan 120.000 km afgelegd! Velen onder hen legden één van de afstanden van Omloop van Vlaanderen af bij hem of haar thuis of in de onmiddellijke buurt. Of zijn dat nog aan het doen, want uiteraard kan je die afstand in enkele delen afleggen, handig voor wie zijn beweegmomenten bijvoorbeeld op de rollen afwerkt. Dat kan jij ook nog doen, t.e.m. nu donderdag. Vanaf vrijdag komen er nieuwe challenges online.

Wat nog belangrijker is: het draait bij Keep Moving niet alleen om zelf bewegen, iedereen beweegt vooral voor de mensen uit de zorg. Wie een challenge heeft afgerond, krijgt een virtuele medaille en schenkt die - door die medaille te delen via social media - aan één, meerdere of alle zorgverstrekkers die dat dubbel en dik verdienen.

Dus blijf bewegen! Fiets thuis of in je buurt binnen de richtlijnen van de overheid, koppel je sportapp aan het platform en schenk ook jouw medaille aan een held uit de zorg!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!