Nu je door de coronamaatregelen misschien wat meer tijd hebt voor culinaire experimenten, kan je dit eens proberen. Een recept voor overheerlijke pannenkoekjes. Makkelijk te maken en gezond!

Het is niet omdat je gezond wil eten met het oog op je sportieve prestaties dat je niet meer mag genieten van iets lekkers. Deze pannenkoekjes zijn daar het beste bewijs van! Ze hebben een fruitsmaak en zijn eenvoudig en snel te maken met slechts een paar ingrediënten. Ze zijn goed vullend en glutenvrij. Ideaal als ontbijt, als snack na het lopen of als tussendoortje.

Dit heb je nodig (voor 10 pannenkoekjes):
* 3 rijpe bananen
* 6 eieren, licht losgeklopt
* 50 g kokosrasp (+ eventueel wat extra om de pannenkoekjes mee te bestrooien)
* 150 g blauwe bessen (vers of ontdooid)
* 1/2 theelepel kaneel (om mee te bestrooien)
* 2 theelepels kokoslie
* Optioneel: wat ahornsiroop of magere/Griekse yoghurt als afwerking

Zo maak je de pannenkoeken:
1. Plet de bananen met een vork. Doe ze in een mengkom en klop de eieren en het kokospoeder erdoor. Voeg de blauwe bessen toe (bewaar er een paar voor eroverheen) en roer goed.
2. Verhit de kokosolie op een middelhoog vuur in een pan. Schep er 2 à 3 eetlepels van het beslag in per pannenkoek. In een grote pan kan je een aantal pannenkoeken tegelijk bakken. Keer ze voorzichtig om als de bovenkant niet meer vloeibaar is en ze aan de onderkant goudkleurig zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten voor de eerste kant.
3. Bak de andere kant 1 minuut.
4. Stapel de pannenkoeken op en strooi de overgebleven bosbessen en de kaneel erover. Je kan afwerken met ahornsiroop of yoghurt. Smakelijk!

Inspiratie: The Green Kitchen

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!