Je zal maar profrenner zijn en toegeleefd hebben naar de voorjaarsklassiekers ... Oliver Naesen beseft dat het een vreemd seizoen wordt, dus tekende hij maar een rondje rond Oost-Vlaanderen uit. Resultaat: 365 kilometer en een mooie Strava-tekening.

Echte doelen heeft Naesen niet meteen, want de focus lag dit jaar volledig op de Ronde van Vlaanderen. Hij vertrok woensdag dan maar om half zes met Maxim Pirard, een van de vaste trainingspartners van Naesen, om letterlijk rond Oost-Vlaanderen te rijden. Op Strava zie je de provinciegrenzen overtrokken worden door de route van de twee renners. 

Naar profnormen deed hij het rustig aan. Tijdens de twaalf uur durende rit met 1302 hoogtemeters haalde hij een gemiddelde snelheid van 30,2 km/u.

We zien het onszelf niet nadoen, maar zullen in elk geval ook genieten van die eenzame ritjes die we nog voor de boeg hebben. Hou daarbij wel de richtlijnen uit ons overzichtsartikel in de gaten!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!