Peloton, het samenwerkingsverband tussen Flanders Classics en Golazo en organisator van tal van recreatieve fietsevenementen, heeft beslist om alle geplande evenementen t.e.m. 19 april alvast te verschuiven naar een latere datum. Peloton wil op die manier zijn verantwoordelijkheid nemen bij het inperken van de risico's op verdere verspreiding van het coronavirus Covid-19.

"Hoewel Peloton op de voorbije evenementen al tal van extra gezondheidsmaatregelen had genomen en dat ook ging doen op de komende cyclo's, kunnen we niet om de vaststelling heen dat er nu eenmaal veel mensen samenkomen rond de start en aankomst van de evenementen. Wij willen als organisator dan ook elke aanleiding tot snelle verspreiding uitsluiten en verschuiven onze evenementen dus naar een later tijdstip", aldus het persbericht.

Voor alle fietsevenementen op de Peloton kalender vanaf nu t.e.m. 19 april wordt nu in overleg met de diverse overheden en partners zo snel mogelijk een nieuwe datum gezocht. Het gaat om Omloop Van Vlaanderen, Danilith Nokere Koerse Cyclo, Dwars door Vlaanderen Cyclo, Gent-Wevelgem Cyclo, E3 Cyclo - Johan Museeuw Classic, Tour of Flanders Business Pelotons, We Ride Flanders - RVV Cyclo, Scheldeprijs Cyclo, Peter Van Petegem Classic en Brabantse Pijl Cyclo. Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen we die ook meteen communiceren.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!