Philippe Gilbert schakelde dit seizoen niet alleen terug over naar zijn oude ploeg, maar ook naar het materiaal van Ridley en Campagnolo. Voor dat Italiaanse merk legde hij nog eens uit wat het betekent om met hun onderdelen te rijden.

Phillipe Gilbert keerde afgelopen winter terug op het oude nest bij Lotto Soudal Cycling Team. Een nieuw team, betekent nieuw materiaal, al is de kwaliteit van Campagnolo hem niet onbekend. De fietsen van het team zijn dit jaar uitgerust met Campagnolo Super Record 12-speed EPS Disc en Bora One-wielen.

In bovenstaand filmpje verduidelijkt hij zijn relatie met het Italiaanse onderdelenmerk: "Campagnolo heeft een lange geschiedenis in het wielrennen en het is leuk om te zien dat de beste renners van vroeger voornamelijk Campagnolo gebruikten. Sinds ik mijn nieuwe fiets heb, heb ik de 50 mm hoge Bora-wielen gebruikt, want die kunnen overal hun werk doen: ze dalen goed, klimmen goed en ook op het vlakke reageren ze goed. Daar ben ik blij mee. Ik denk dat ik deze combinatie bijna heel het seizoen zal gebruiken."

Gilbert verzamelde al heel wat memorabele momenten met Campagnolo: "Een speciaal moment met Campa? Ik denk bij mijn winst in Luik-Bastenaken-Luik, toen ik het knopje indrukte en op de twaalf (het op één na zwaarste kroontje, red.) sprintte. Ik denk niet dat ik toen de elf heb gebruikt, want het is er nog altijd vals plat, maar toen ik de laatste keren schakelde voor ik over de streep kwam: dat is mijn favoriete moment."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!