Mountainbikemerk Santa Cruz heeft met de Heckler eindelijk zijn eerste e-MTB afgeleverd en besloot dan maar meteen om die te overhandigen aan stuntman Danny MacAskill. Die toont op twee unieke Schotse locaties waartoe de fiets in staat is.

De Heckler heeft een frame en achterdriehoek die helemaal uit carbon bestaan. Ook de batterijcovers zijn van carbon. Alle modellen krijgen 160 mm voorvering en 150 mm achtervering via Santa Cruz's eigen Lower Link VPP-systeem. Een ingewerkt spatbord beschermt het veringsysteem achteraan. Uiteraard hanteert de fiets de Boost-inbouwbreedte. De Heckler is gemaakt voor 27,5" wielen en krijgt 2,6" brede banden.

Santa Cruz gebruikt de Shimano Steps E8000-aandrijving in combinatie met de 504 Wh-batterij. Gewichten van de complete fietsen variëren van 21 tot 21,6 kg, en prijzen van 7.499 (SRAM NX Eagle, RS Yari) tot 13.399 euro (XX1 Eagle AXS, FOX 36-E Float Factory). Zoals gewoonlijk bij Santa Cruz krijg je wel levenslange garantie op het frame, carbon wielen (indien van toepassing) en de lagers van de achterdemper.

Als je niet meteen overtuigd bent van hoe behendig je kan omgaan met zo'n e-MTB, bekijk dan zeker het filmpje met Danny MacAskill die zich mag uitleven op de Heckler op twee prachtige Schotse locaties.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!