Wat doe je aan als het nog niet te warm, maar anderzijds ook niet meer te koud is? Een pertinente vraag die vanaf maart steeds vaker de kop opsteekt. Wij gingen voor ons maartnummer op zoek naar de ideale voorjaarsoutfit, en die moet vooral veelzijdig zijn.

In de zomer is het gemakkelijk: je trekt je korte broek en wielershirt aan, eventueel met een onderhemdje, en je kan op pad. In het voorjaar liggen de kaarten anders. Vaak start je een toertocht in de kou en warmt het daarna op of begint het te regenen. Je garderobe moet dus een hele waaier aan omstandigheden aankunnen. Net daarom testten we tien van de meest veelzijdige kledingstukken die niet in je garderobe mogen ontbreken en verklappen we waarop je moet letten als je een gerichte aankoop wil doen.

Sowieso heb je als recreant meer kledingstukken nodig dan enkel een typische zomeroutfit, maar niet iedereen heeft zin om zeven soorten fietsshirts te kopen. Daarom zochten we naar de kameleons onder de fietskleren. Om in zo veel mogelijk weertypes te kunnen rijden, leiden we je naar de kleren die wij het meest hebben aangetrokken. Aan de hand van telkens één voorbeeld - een kledingstuk dat we hebben getest - tonen we aan wat het nut ervan is, geven we je handige tips en laten we je weten waarop je moet letten als je de winkel binnenstapt. Van kop tot teen - nekwarmer, regenjas, body, shirt, arm- en beenstukken, onderhemd met lange mouwen, handschoenen, een lange korte broek, sokken en teenwarmers - dat is de volgorde waarin we jou van je ideale voorjaarsoutfit voorzien.

Lees het volledige artikel in het maartnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!