Sinds dit jaar kan je een week lang genieten van enkele van de mooiste Franse granfondo's, want de Trophée de L'Oisans verenigt La Vaujany, Prix des Grandes Rousses, Grimpée de l'Alpes en de legendarische Marmotte. Zo beklim je op acht dagen tijd enkele van de mooiste Franse Alpencols.

De week Frans fietsplezier begint op zondag 28 juni met La Vaujany, een van de meest gereputeerde granfondo's met bekende beklimmingen als de Col de la Croix de Fer, Lacets du Mont Vernier - bekend van de vele, korte haarspeldbochten - en Col du Glandon. Over 143 km moet je zomaar even 4417 hoogtemeters overwinnen.

Drie dagen later kan je op 1 juli de benen even losgooien met de Prix des Grandes Rousses. Je zou kunnen denken: dat valt wel mee, zo'n tochtje van 40 km, maar je moet vanuit Bourg d'Oisans wel via Alpe d'Huez naar Vaujany. Die 1600 hoogtemeters duiden al aan dat je toch je klimmersbenen zal moeten aanspreken.

Op 3 juli mag je de finale van de Marmotte al eens verkennen tijdens la grimpée de l'Alpe, goed voor 13 km en 1100 hoogtemeters tot aan de top van Alpe d'Huez.

Zondag 5 juli moet je nog een laatste keer aan de bak - en hoe! - tijdens La LEPAPE Marmotte Granfondo Alpes. Deze koninginnenrit en ultieme granfondo leid je over de col du Glandon, Col du Télégraphe, Col du Galibier en, om af te sluiten, de 21 haarspeldbochten van l'Alpe d'Huez. Al jarenlang is deze cyclosportieve een van de indrukwekkendste doelen voor recreatieve fietsers. Je kan je er meten met deelnemers van over de hele wereld. Iedereen ziet op zijn manier af op deze 174 km met zijn meer dan 5000 hoogtemeters.

Je kan je inschrijven voor deze Trophée de L'Oisans en zijn vier proeven aan een voordeeltarief. Handig is dat je in hetzelfde gebied blijft, waardoor je dus gerust op één locatie kan blijven voor de hele week. 

Null

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!