Speciaal voor de eerste wegwedstrijd van Mathieu Van der Poel stak Shimano het nieuwste topmodel bij de schoenen , de RC9, in een Fortnite-jasje. Het is een publiek geheim dat Van der Poel een grote fan is van het hyperpopulaire spelletje.

Mathieu Van der Poel komt met zijn ploeg Alpecin-Fenix aan de start van de Ronde van de Algerve. Daar treft de Nederlandse alleskunner met onder meer Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert heel wat sterke Belgen.

Dankzij de custom made schoenen van Shimano heeft Van der Poel alvast wat extra motivatie om zijn beste benen te tonen aan het publiek.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...