In het najaar van 2020 start de bouw van een nieuwe brug over het Verbindingsdok in Zeebrugge. Die moet de omgeving van de haven veiliger maken voor fietsers. Dat melden de burgemeester van Brugge Dirk De fauw en havenbaas ad interim Rik Goetinck woensdag. De brug zal 32 miljoen euro kosten en moet eind 2021 klaar zijn.

De nieuwe brug moet de huidige kleine brug vervangen. "Die brug heeft maar één rijstrook en was eigenlijk bedoeld als tijdelijke oplossing. De nieuwe brug moet het woon-werkverkeer per fiets veiliger maken en stimuleren", vertelt havenbaas ad interim Rik Goetinck. De brug zal een afzonderlijk fietspad en voetpad hebben, afgescheiden van de autorijstroken. Dat moet de omgeving veiliger maken voor fietsers. De brug zal kunnen draaien zodat schepen tot 55 meter er kunnen doorvaren.

Door de Verschaveweg en de Koffieweg te verbinden zorgt de nieuwe brug voor een verbinding tussen het noorden en zuiden van de achterhaven. Burgemeester Dirk De fauw hoopt met de komst van de brug op meer comfort en veiligheid voor fietsers in het havengebied. "Door de nieuwe brug wordt Zeebrugge-dorp veel bereikbaarder. Vanop de A11 zal het via de brug makkelijk zijn om in Zeebrugge te geraken, ook voor fietsers. Ook voor werknemers in de Vismijn of elders in de haven zal het veiliger zijn om met de fiets naar het werk te komen", aldus De fauw.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...