In het najaar van 2020 start de bouw van een nieuwe brug over het Verbindingsdok in Zeebrugge. Die moet de omgeving van de haven veiliger maken voor fietsers. Dat melden de burgemeester van Brugge Dirk De fauw en havenbaas ad interim Rik Goetinck woensdag. De brug zal 32 miljoen euro kosten en moet eind 2021 klaar zijn.

De nieuwe brug moet de huidige kleine brug vervangen. "Die brug heeft maar één rijstrook en was eigenlijk bedoeld als tijdelijke oplossing. De nieuwe brug moet het woon-werkverkeer per fiets veiliger maken en stimuleren", vertelt havenbaas ad interim Rik Goetinck. De brug zal een afzonderlijk fietspad en voetpad hebben, afgescheiden van de autorijstroken. Dat moet de omgeving veiliger maken voor fietsers. De brug zal kunnen draaien zodat schepen tot 55 meter er kunnen doorvaren.

Door de Verschaveweg en de Koffieweg te verbinden zorgt de nieuwe brug voor een verbinding tussen het noorden en zuiden van de achterhaven. Burgemeester Dirk De fauw hoopt met de komst van de brug op meer comfort en veiligheid voor fietsers in het havengebied. "Door de nieuwe brug wordt Zeebrugge-dorp veel bereikbaarder. Vanop de A11 zal het via de brug makkelijk zijn om in Zeebrugge te geraken, ook voor fietsers. Ook voor werknemers in de Vismijn of elders in de haven zal het veiliger zijn om met de fiets naar het werk te komen", aldus De fauw.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en brengt je helemaal in voorjaarsmodus met Philippe Gilbert, Buitenlandse blikvangers Jungels, Bettiol, Fuglsang en Colbrelli, Mike Teunissen, Sean Kelly, Keirin-kampioene Nicky Degrendele, de ideale voorjaarsoutfit, het nut van voedingssupplementen, Bekende Velofiel Ozark Henry, Stig Broeckx en zijn coach voor het leven Paul Van Den Bosch, Fietsen in Zuid-Afrika en Californië, de meest betaalbare Specialized Roubaix in test, zeven Vlaamse cyclo's, en veel meer!