Specialized stelt een vernieuwde en lichtere e-MTB voor, de Turbo Levo SL. Ondanks de kleine en daardoor lichtere batterij zou je toch 3,5 uur op pad kunnen.

De superlichte Turbo Levo SL sluit zich aan bij de krachtige Turbo Levo en bij de capabele Turbo Kenevo, de bestaande e-MTB's bij Specialized. Met een gewicht van slechts 17,35 kilogram en Specializeds eigen SL 1.1-systeem dat jouw vermogen verdubbelt, zorgt deze Levo SL voor een lichte en wendbare rit. Daarnaast levert de SL 1.1-motor tot 240 watt ondersteuning en voelt het systeem volgens Specialized natuurlijk aan. De Turbo Levo SL biedt 150 mm veerweg, een Sidearm-frame en 29 inch grote wielen.
 
De 320 Wh interne batterij zorgt voor een rijtijd van 3,5 uur. Met de optionele 160 Wh Range Extender kan je daar nog 1,5 uur bij optellen. Dit betekent dat je maar liefst 5 uur onderweg kan zijn, zonder dat de batterij leeg is. Bij elk S-Works-model is een Range Extender inbegrepen en die is optioneel verkrijgbaar als accessoire voor andere Turbo Levo SL-modellen.
 
De Mission Control-app werkt door middel van een ingebouwde ANT+-powermeter om je Turbo Levo SL naar je eigen rijstijl aan te passen. Met de Infinite Tune kan je jouw ondersteuning aanpassen. Het bereik kan je regelen met Smart Control en daarnaast kan je jouw rijgegevens delen met het Turbo Connect Display of andere ANT+-fietscomputers. Er is ook een nieuwe functie toegevoegd, namelijk de Heart Rate Control. Hiermee kan je een hartslagmeter op de Mission Control-app aansluiten om je hartslag te monitoren en doelen te stellen voor de meest effectieve trainingen.

Voor de ontwikkeling van deze exclusieve fiets heeft Specialized naar eigen zeggen alles uit de kast gehaald. Ze hebben namelijk een S-Works Turbo Levo SL Founder's Edition ontwikkeld. Deze gelimiteerde editie, waarvan er slechts 250 exemplaren wereldwijd geproduceerd worden, bevat speciale graphics en topcomponenten (inclusief SRAM's draadloze XX1 Eagle AXS-aandrijving). Tevens wordt er op elke fiets een badge gemonteerd die het productienummer van de fiets weergeeft. Zeldzaam, snel en exclusief, dat moeten de drie kernwoorden van deze S-Works Turbo Levo SL Founder's Edition zijn. Prijzen voor de gewone versie starten vanaf 5.999 euro, voor de limited edition moet je net geen 15.000 neerleggen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!