17 januari is de dag waarop de meeste goede voornemens sneuvelen, dus kan het geen toeval zijn dat net nu Velofollies van start gaat. Bij het zien van al dat blinkend materiaal zit de motivatie om er een prachtig fietsjaar van te maken meteen weer torenhoog. Bovendien kan je bij cycling.be mooie prijzen winnen!

Je zal cycling.be niet kunnen mislopen op Velofollies, want we staan vlak bij de ingang Xpo Zuid, op stand R34. Wat je moet doen om een mooie prijs te winnen bij cycling.be? Gewoon op onze stand de korte vragenlijst invullen en je maakt kans op:
- 2 plaatsen op de cycling.be-fietstrip 2020,
- een plekje als gastrijder bij "Fietsen met", waarbij Erwin Vervecken met een profrenner op pad gaat,
- of een dagje in de volgwagen (incl. duo VIP-ticket) in de Baloise Belgium Tour (10-14/6).

Velofollies is na 13 succesvolle edities uitgegroeid tot de "eerste klassieker van het jaar". Wees er dit weekend zeker bij en maak je klaar voor ruim 350 exposanten, dubbel zoveel merken in een fiestwalhalla van liefst 40.000 m². Kom zeker ook 's testen op het nieuwe testparcours, inclusief tent, brug en behendigheidsparcours.
 
WELKE TOCHT GA JIJ RIJDEN IN 2020?

Een bezoekje aan de Peloton-stand moet op je programa staan! Je vindt Peloton in hal 3, stand 313 en ontdekt er alles over het nieuwe rijkgevulde Peloton-seizoen. Met meer dan 35 tochten, verspreid over het hele land en toegankelijk voor alle niveaus, vind je zeker jouw fietsuitdaging voor 2020. Ook het digitaal prijzenrad zal weer van de partij zijn, je vertrekt dus niet met lege handen!

Ook voor absolute nieuwigheden op materiaalvlak kom je op Velofollies aan je trekken. Zo presenteert Argon18 er de nieuw Gallium CS Disc, de nieuwe schijfremversie van de meer betaalbare uitvoering van de fiets die ook in de WorldTour wordt gebruikt. Het Duitse SKS toont dan weer heel wat innovatieve accessoires, zoals de Airspy die je bandendruk meet, het Nightblade-mountainbikespatbord met geïntegreerd achterlicht, de Compit-smartphonehouder, pompen en bidonhouders ... Bij Carbonbike stellen ze een nieuw wielenmerk in hun distributieportfolio voor, met Scope Cycling, en bij Sabma ontdek je de opvallende Oreka-indoortrainer die lijkt op een grote loopband. Je kan die daar ook testen, want er is een fiets beschikbaar.

De grote merken zijn eveneens volop aanwezig. Zo kan je bij Specialized niet alleen het water in de mond krijgen bij het zien van alle nieuwe modellen, maar kan je proeven van een vers gezet kopje koffie van Il Magistrale. Nog wat meer aanwezige merknamen nodig? Wat dacht je van Canyon, BMC, Trek, Wilier, Colnago, Look, Scott, Pinarello, Stevens, Basso, De Rosa, Bianchi, Cervélo, Cinelli, Eddy Merckx, Ridley, Felt, Giant, Haibike, Koga, Lapierre, Merida en Rose? Redenen genoeg om af te zakken naar Kortrijk, zouden we denken!


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...