Een Allez Sprint Disc-frameset, S-Works 7-schoenen, Prevail- en Evade-helmen met ANGi, Road Tall-sokken en een Deflect UV Cap in prachtige blauwe, groene en gele kleuren: samen vormen ze de nieuwe Down Under Collectie van Specialized. De Amerikaanse fabrikant grijpt de introductie van deze nieuwe reeks accessoires aan om 100.000 dollar te doneren aan de hulpverlening in Australië, dat kreunt onder de vele bosbranden.

De Down Under Collectie van Specialized is dit seizoen gebaseerd op de snelheid en de kleur van de Australische budgie. Het kleurrijke design van de Allez Sprint Disc-frameset (1.249 euro), de S-Works 7-schoenen (379,9 euro), de Prevail- en Evade-helmen met ANGi (respectievelijk 279,9 en 299,9 euro), de Road Tall-sokken (12,9 euro) en de Deflect UV Cap (24,9 euro) verwijst naar de blauw-groen-gele veren van dit brutale vogeltje.

Aangezien de budgie net als veel andere wilde dieren in Australië enorm te lijden heeft onder de verwoestende bosbranden, doneert Specialized 100.000 dollar ter ondersteuning van de hulpverlening in Australië. Het geld gaat meer bepaald naar de WIRES Australian Wildlife Rescue Organisation, die getroffen wilde dieren redt, opvangt en verzorgt.

De Down Under Collectie zal voor het eerst te zien zijn tijdens de Santos Women's Tour Down Under op 16 januari. Het Australische Specialized-damesteam zal ermee pronken om hun steun te betuigen aan de getroffen Australiërs. Tijdens de Schwalbe Classic in Adelaide, die plaatsvindt op 19 januari, zullen bovendien enkele renners van de herenteams van Deceuninck - Quick-Step en BORA-hansgrohe te zien zijn op de Down Under Allez Sprint Disc.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het januarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en met de kampioenschappen in aantocht zijn onze schijnwerpers gericht op de cross, met Ceylin del Carmen Alvarado, het team achter Eli Iserbyt, een nuchtere babbel met Thibau Nys, Vooruitblik naar WK Dübendorf en BK Antwerpen, het waarom achter de Nederlandse veldritsuccessen, en Adrie van der Poel. Verder: het gravelavontuur van Wellens & De Gendt, bikepacking rond Girona, de mooiste offroadroute in Zeebrugge, 5 fietsdoelen voor 2020, trainingstips om je rijklaar te maken voor het nieuwe seizoen, een test van verschillende types fiets-gps'en, ...