Of het nu negen uur 's ochtends, drie uur 's middags of twee uur 's nachts is: als fietser wil je steeds voldoende zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Aangepaste kledij kan daar zeker toe bijdragen. De HyprViz-collectie van Specialized zet expliciet in op designs die zelfs bij duisternis sterk in het oog springen.

Van opvallende kleuren over reflecterende stroken tot 'biomotion' (de bewegende delen van het lichaam benadrukken) en de mogelijkheid om lichtjes te monteren: Specialized gebruikt verschillende strategieën om zijn fietstruitjes, bib shorts, sokken, handschoenen en windvesten extra zichtbaar te maken, en dat op een stijlvolle en performante manier. Het is met andere woorden niet alleen een kwestie van zien, maar ook van gezien worden (zowel in letterlijke als figuurlijke zin).

De HyprViz-collectie is gebaseerd op de exclusieve 'hyper green'-tint. Niet alleen een kwestie van esthetiek, want hyper green-kledij reflecteert het licht waar onze ogen het meest gevoelig voor zijn. Kortom: geen kleur die beter zichtbaar is voor automobilisten. Dat ze er ook nog eens fraai uitziet, is zeer mooi meegenomen!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat kan uitpakken met een exclusieve blik achter de revalidatie van Wout van Aert. Verder: Zdenek Stybar, Yara Kastelijn, Ruben Apers over Bjorg Lambrecht en de veiligheidsproblemen, Erik Dekker, talentdetectie bij Telenet Baloise Lions, bikefitting voor rugpatiënten, De Streekrenner in Noord-Limburg, verantwoord snoepen en energiedips vermijden, een test van drie gravelbikes …