Thomas De Gendt en Tim Wellens hebben hun graveltrip in Spaans Lapland tot een goed einde gebracht. In afwachting van een uitgebreid verslag in het januarinummer van cycling.be magazine blikken we al eens terug met enkele bijzondere sfeerbeelden.

Thomas De Gendt en Tim Wellens houden wel van een uitdaging. De boezemvrienden van Lotto Soudal doorkruisten op vier dagen tijd een groot deel van de Montañas Vacías in Spanje en doopten hun fietsavontuur om tot de Final Breakaway 2. Niet bepaald een gezondheidswandeling, want onderweg moesten ze onder meer sneeuw, modder en vriestemperaturen trotseren. Bovendien wogen hun gravelbikes 25 kilo door de vele bagage die ze meezeulden.

Een paar dagen geleden kon u al lezen hoe het De Gendt en Wellens verging tijdens de eerste drie etappes (klik hier om het artikel te lezen). Nadien wachtte hen nog een slotrit van Mora de Rubielos naar Teruel - met 133 kilometer en 2.740 hoogtemeters meteen ook de langste rit van de vierdaagse. Ze klaarden de klus in zesenhalf uur tijd, aan een gemiddelde snelheid van 20,5 km/u. "Het hoogste gemiddelde van heel onze trip", liet De Gendt nadien weten op Twitter. "Het was hard, maar leuk. We hebben in totaal 450 kilometer afgelegd op bijna 24 uur tijd, en dat op erg ruw terrein. Gelukkig zijn we geen enkele keer lekgereden."

Ondanks het feit dat ze hun fietstrip enigszins moesten inkorten, kijken De Gendt en Wellens met veel plezier terug op hun gravelavontuur. Dat blijkt onder meer uit een prachtig filmpje dat De Gendt vanop zijn fiets maakte. Of ze zich volgend jaar opnieuw aan een meerdaagse fietstocht zullen wagen, weten de twee echter nog niet. "Tot nog toe is het erg goed meegevallen en hebben we het beleefd als een echte vakantie, maar het mag ook geen verplichting worden. Als we opnieuw gaan bikepacken zullen we alleszins een warmere plek uitkiezen, want we hebben aan den lijve ondervonden waarom ze de Montañas Vacías de koudefabriek van Spanje noemen."

Binnenkort vindt u in het januarinummer van cycling.be magazine een uitgebreid verslag van de Final Breakaway 2 van Thomas De Gendt en Tim Wellens. De exacte gegevens van elke rit kan u raadplegen op het Strava-account van Thomas De Gendt.


<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat kan uitpakken met een exclusieve blik achter de revalidatie van Wout van Aert. Verder: Zdenek Stybar, Yara Kastelijn, Ruben Apers over Bjorg Lambrecht en de veiligheidsproblemen, Erik Dekker, talentdetectie bij Telenet Baloise Lions, bikefitting voor rugpatiënten, De Streekrenner in Noord-Limburg, verantwoord snoepen en energiedips vermijden, een test van drie gravelbikes …