Wout van Aert ontdekte zichzelf in juni en juli als sprinter en tijdrijder, maar zag zijn steile opmars gestuit door een foutief bevestigd nadarhek. Na een maandenlange revalidatie lijkt de drievoudige wereldkampioen veldrijden echter klaar voor de wederopstanding, meldt hij openhartig in ons decembernummer.

Echtgenote Sarah De Bie stond afgelopen zomer naast ons toen ze te horen kreeg dat Wout van Aert ten val was gekomen tijdens de individuele tijdrit in de Tour de France. Ze bleef er rustig onder. Een renner smakt wel vaker tegen de grond en paniek is nooit een goede raadgever. Maar al snel werd duidelijk dat de kopman van Jumbo-Visma een vreselijke blessure had opgelopen. De mecanicien en de ploegleider moesten even bekomen nadat ze de verschrikkelijke vleeswonde in zijn rechterbovenbeen te zien kregen. Exit Wout van Aert en exit Sarah De Bie, die als de bliksem naar het ziekenhuis trok om haar echtgenoot bij te staan. Maanden later werkt de 'Flandrien van het jaar' nog steeds aan zijn herstel. De revalidatie vraagt tijd, maar stilaan gloort er licht aan het eind van de tunnel ...

Wout, jij hebt niet zo'n fijne maanden achter de rug ...
Wout van Aert: "Dat is het minste wat je kan zeggen. Het waren inderdaad moeilijke maanden. Ik voelde me allesbehalve topsporter. Sinds een paar weken heb ik weer veel omhanden, kan ik dingen doen, kan ik actief aan mijn herstel werken ... Maar de eerste weken na de val waren niet gemakkelijk."

Laten we voor de goede orde even terugkeren in de tijd. Je valt op 19 juli, wordt geopereerd in Frankrijk en wordt op 23 juli naar Herentals gebracht. Daags nadien onderga je een nieuwe ingreep en pas op 31 juli mag je naar huis.
"Klopt, en die tweede operatie was broodnodig, want de eerste was niet goed uitgevoerd. Vijf dagen lang hing het peesblad van mijn spier los. Ze waren dat vergeten te hechten. Als dat nog veel langer geduurd had, dan viel mijn been niet meer te redden en was ik vandaag geen topsporter meer. Het was even schrikken toen ik dat te horen kreeg."

Lees het volledige artikel in het decembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.