Na het nieuwe crossparcours aan de Blaarmeersen in Gent, kunnen we deze week de nieuwe Bike Trail in Herentals verwelkomen. Bedenker Paul Herygers zegende het nieuwe, technischere MTB-parcours op de skiberg woensdag in.

Het nieuwe mountainbikeparcours vertrekt op de parking van de Vlaamse Wielerschool in Herentals en heeft als bedoeling om een hogere moeilijkheidsgraad te bieden dan de bestaande parcoursen in de regio. Op het domein van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan (die het parcours in tweeën deelt) verzamelde de jeugd woensdagnamiddag om de 4,4 kilometer lange omloop in te fietsen.

Het idee voor het technische parcours kwam blijkbaar van Paul Herygers zelf. Hij zag wel potentieel in de oude skiberg. Door het hoogteverschil kon er een stevige klim in het traject worden gestopt en die zal niet voor iedereen zijn weggelegd, zeker bij lastigere omstandigheden. Daarnaast kan je jouw techniek ook bijschaven in de andere klimmetjes en afdalingen en in de vele korte bochtjes.

Het parcours is toegankelijk voor iedereen tussen zonsopgang en -ondergang, maar door de techniciteit is een helm wel verplicht. Je kan van de douches en kleedkamers in de sportfaciliteiten gebruikmaken, maar voor de bikewash wordt wel een kleine vergoeding gevraagd. Er is een aansluiting op de rode, groene en blauwe MTB-routes van Herentals, zodat een trip naar hier altijd de moeite loont.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.