Shimano lanceerde een online game Trail Tap, waarbij je met de klik van je muis of een tik op je smartphonescherm een mountainbiker over een parcours loodst, maar het zijn vooral de te winnen prijzen die interesse zullen opwekken: drie 12-speed-mountainbikegroepen van Shimano!

Wie het spel Shimano Trail Tap speelt, moet zijn biker zo lang mogelijk over de hindernissen laten springen. Eerst en vooral kies je het moeilijkheidsniveau en dan begin je simpelweg te spelen. Je kan meespelen tot 13 januari 2020 en daarna komt het leukste gedeelte, want dan wint de winnaar van elk van de drie niveaus een nagelnieuwe mountainbikegroep inclusief wielen. De winnaar van het medium niveau wint een SLX 12-speed ter waarde van 1300 euro, de winnaar van niveau 'hard' een XT van 1700 euro en die van het niveau 'insane' een XTR 12-speed van 2000 euro.

En als je ons nu wil excuseren, want wij moeten beginnen 'trainen'...

In de MTB-Special, die nu samen met het novembernummer in de winkel ligt of HIER online te bestellen is, lees je ons ruim testverslag van de nieuwste Shimano Deore XT 12-speed!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...