In het kader van de opleiding van nieuwe cyclocrosstalenten, opende Cycling Vlaanderen woensdag 23 oktober 2019 een gloednieuw cyclocrossparcours aan de Blaarmeersen.

Op de officiële opening van het gloednieuwe parcours gaven Sven Vanthourenhout, bondscoach veldrijden, en Dirk Onghena, Cycling Vlaanderen u23 coach, een training voor veldrijders en mountainbikers. Cycling Vlaanderen kreeg de toestemming van stad Gent om een stukje van de Blaarmeersen om te bouwen tot een crossparcours.

Er is in Vlaanderen grote nood aan veilige en technisch hoogstaande omlopen om een nieuwe generatie veldrijders op te leiden en Cycling Vlaanderen zette dan ook met plezier haar schouders onder dit project. Het parcours is 750 meter - 1 kilometer lang en heeft voor de jonge renner heel uitdagende hindernissen. Er zijn de bekende korte nijdige heuveltjes, de schuine kanten, de grasstroken, een trapje, kort bochtenwerk,... Kortom: alles om een leuke tijd te hebben en een goede crosser te worden. Dit parcours staat open voor alle leden van Cycling Vlaanderen, voor training en voor plezier. Vanuit Cycling Vlaanderen zullen hier ook initiaties voor jong en oud georganiseerd worden.

"Het parcours ligt aan de Zuiderlaan, langs de Blaarmeersen, naast het Huis van de Sport. Je zal de linten wel zien hangen. Het blijft al zeker liggen tot de aanleg van de brug over de Watersportbaan", zo meldt Cycling Vlaanderen nog. De bedoeling is om het parcours er uiteindelijk permanent te laten liggen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...